Cemacon S.A.

Producător de blocuri ceramice

Fundamentată pe experienţa şi tradiţia de peste o sută de ani în domeniul producţiei de argilă arsă din Zalău, în anul 1969 a luat fiinţă Intreprinderea de Produse Ceramice, obiectul de activitate fiind producerea şi comercializarea de materiale ceramice pentru construcţii.

În anul 1991 devine societate pe acţiuni, sub denumirea SC CEMACON SA ZALĂU, iar din anul 1999 capitalul societăţii devine privat 100%. În cei 40 de ani de activitate societatea a avut o evoluţie ascendentă, marcantă, în special după anul 1991. În această perioadă şi-a îmbunătăţit şi diversificat continuu gama de produse şi a avut loc o crestere substanţială a productivităţii.

În anul 1994 a fost pusă în funcţiune secţia de pulberi minerale zeolitice, iar în anul 2007 şi-a sporit producţia prin achiziţia şi punerea în funcţiune a unei linii automatizate de fabricaţie a blocurilor ceramice cu o capacitate anuală de 150.000 mc.

În 2010, Cemacon și-a extins rețeaua de distribuție, limitată la acea vreme la 10 distribuitori în trei județe din nord-vestul României, la peste 200 de puncte de livrare și o rețea vastă la nivel național, până în 2014.

În 2010, a fost pusă în funcțiune linia de fabricație din Recea, județul Sălaj. Aici a fost inaugurată o nouă fabrică, susținută de cea mai modernă linie de fabricație din sud-estul Europei. Birourile companiei au fost mutate la Cluj-Napoca, un oraș activ și conectat la tot mediul de business românesc și străin.

În anul 2013, Cemacon lansa pe piața materialelor de construcții gama de cărămizi EVOCERAMIC. O gamă inovatoare datorită dimensiunilor și caracteristicilor atipice. Cărămizile EVOCERAMIC sunt mai mari decât alte produse din piață și au o configurație unică, ceea ce permite constructorilor să finalizeze lucrările mai repede și cu costuri mai mici.

Profilul principal de activitate al societăţii este producerea şi comercializarea de elemente pentru zidărie din argilă arsă, respectiv blocuri ceramice şi elemente de ventilaţie, având utilizare în lucrări de construcţii civile şi industriale. O activitate importantă a companiei o constituie măcinarea şi comercializarea pulberilor minerale zeolitice, cu o capacitate de producţie de cca. 50.000 tone/an.