Prima mașină digitală de decorat plăci ceramice a sosit în România

Tehnologia digitală este cea mai nouă tehnologie utilizată în decorarea plăcilor ceramice, capabilă să reproducă imagini la 360 dpi, cu 8 nuanțe de gri. Vivajet de la TecnoFerrari este una din primele 3 cele mai vândute mașini de pe piața de profil, sosind din acest an și în România

O nouă linie de producere a gresiei porțelanate la Sanex

Aceasta este capabilă să producă noi formate, 20×60 cm, 30×60 cm, 45×45 cm, 50×50 cm. la un standard calitativ foarte ridicat

Detalii ➤

Linie de preparare a argilei Macofil S.A.

Linia de preparare a argilei a fost pusă în funcțiune în cursul anului 2009. Are în componență două dozatoare, zdrobitor, valț grosier și valț fin din seria Compact, precum și un extruder Tecno 550.

Linia poate produce 700 tone de argilă pe zi.

Extruder Tecno 650 și valț Compact la Siceram

Firma din Sighișoara a achiziționat pentru linia nouă de blocuri ceramice un extruder Tecno 650 și un valț Compact 810.

Mașini cu ventuze MVV244 la Sanex

Sanex are în dotare din 2008 trei noi mașini cu ventuze, din care o mașină de încărcat containere cu biscuit și două de descărcare containere. Toate cele trei mașini sunt în secția de faianță

Noi vehicule automate TecnoFerrari la Sanex

Sanex Cluj Napoca a achiziționat două noi TGV-uri pentru linia de producție faianță, destinate gestionării stocurilor interfazice de produse.

Cu această ocazie a fost refăcută și partea de comandă a celorlalte TGV-uri existente în secția Gresie.

Extrudere din gama Tecno la Ceramica Iași

Extruderele sunt folosite de către Ceramica Iași pe linia de blocuri ceramice de 300 de tone (Tecno 550) și pe linia de țiglă (Tecno 450).

De asemenea, pe linia de țigle mai există și o presă pentru elemente speciale de acoperiș, de tipul IP 2 S.

Presă hidraulică IP 131 pentru accesorii la Siceram

Este utilizată pentru presarea accesoriilor de acoperiș (laterale, aerisitoare, parazăpezi, coame, etc.) pe noua linie de țigle de la Siceram.

Linia mai are în dotare și un extruder din familia Tecno, și anume Tecno 350. De menționat că aceasta a fost al doilea extruder din această familie fabricat de Bongioanni Macchine, și ne bucurăm că Siceram, la fel ca și în alte dăți, a dorit să cumpere cele mai noi utilaje lansate pe piață.

Presă de țigle din noua gamă Crono la Siceram

Siceram a achiziționat o nouă presă de tip Crono 222 pentru linia de țigle.

Aceasta, alături de presa 11PV care era deja în funcțiune, asigură capacitatea de presare necesară liniei de producție. Linia mai are în componență și un extruder de tip 24MEV, precum și un valț de tip 9 L.

Linie de preparare a argilei la Cemacon Zalău

Linia de preparare a argilei de la Cemacon Zalău poate prepara 1500 tone de argilă pe zi.

Are în componență dozatoare de argilă, valțuri din familia Compact 1012, malaxor Tecno, siloz de argilă cu excavator automat

Extruder Tecno 450 la Ceramus

Dinamica firmă din Câmpulung a achiziționat și pus în funcțiune un nou extruder Tecno 450, destinat să extrudeze produse de mici și medii dimensiuni de o înaltă calitate.

De asemenea, a pus în funcțiune și un dozator, destinat alimentării cu adaosuri de alte materiale.

Linie de producție pentru blocuri ceramice Macofil S.A.

Linia de producție pentru blocuri ceramice a ajuns la capacitatea proiectată de 400 tone pe zi, fiind realizată de către Sacmi Imola. 

Detalii ➤

Linie de glazurare cu roboți la Cersanit SA

Firma Cersanit are în dotare o linie de glazurare cu robot, furnizată de Sacmi Imola, aflată pe linia de producție de obiecte sanitare.